Over ons

Doelstelling

Deze site wordt ontwikkeld om zo breed mogelijke kennis en ervaring op het vakgebied van verspanen uit te wisselen over alle voorkomende  activiteiten zoals o.a: Boren, draaien, frezen,slijpen,zagen,vervaardigen van tandwielen, koelmiddelen, enz.
Kortom alles wat met verspanen te maken heeft.

Harden, gloeien en andere vormen van oppervlakte behandelingen.
Oplossen van problemen in CNC programma’s, vragen over besturingen enz.
Adviezen voor het optimaliseren wat betreft het opspannen van werkstukken en gereedschappen.
Op deze site kunt u op het Forum problemen en/of oplossingen naar voren brengen en  met collega’s van gedachten wisselen over aanpak van problemen.

Omdat tegenwoordig veel  oudere werknemers gebruik maken van o.a. VUT of levensloopregeling gaat veel kostbare kennis en ervaring verloren.
De site wordt mede ontwikkeld om de kennis en ervaring die deze mensen bezitten zoveel mogelijk terug te brengen op de werkvloer.
Op deze manier kan er mogelijk toch nog gebruik worden gemaakt van hun expertise en advies, daarom een oproep aan al deze mensen om te reageren op deze site.

Kennis overbrengen en motiveren

Verder hebben wij de intentie om de jeugd op deze wijze kennis te laten maken met verspanen en te motiveren een vakopleiding in de verspaning te kiezen.
Er zullen veel links naar verschillende leveranciers en organisaties worden gemaakt, ook zullen diverse tabellen en verspanings gegevens beschikbaar zijn.
Daarnaast draagt deze site een educatief karakter en kan de verzamelde informatie een bijdrage leveren aan het technisch onderwijs.

Kortom het is de bedoeling de site te laten uitgroeien tot een supernetwerk en vraagbaak voor alle vragen en problemen op het gebied van verspanen en metaalbewerking.

Heeft u suggesties, ideeën, adviezen, kritiek, op of aanmerkingen mail deze dan naar: mail@verspanersforum.nl

Contact

Van Haersoltelaan 25
8325 ET Vollenhove
mail@verspanersforum.nl
06-12 549 159

Menu