FANUC Manual Guide Draaien

FANUC Trainingsboeken MANUAL GUIDE Frezen en Draaien

Afb1_MGM_BOEKEN
De “Fanuc Trainingsboeken MANUAL GUIDE Frezen en Draaien” zijn specifiek bedoeld voor CNC frezers en draaiers die met de dialoogfuncties van “Manual Guide” willen oefenen.
In deze handleidingen staan heldere voorbeelden over de werkwijze met dit dialoog systeem. De methode wordt stapsgewijs behandeld. U volgt als het ware de menu’s en ingave functies, om het zelf aan de machine te leren gebruiken. Met het boek in de ene hand, programmeert u met de andere de werkstukken, om het dialoogsysteem aan te leren. Veelal zult u geen programma voorbeelden vinden die zo zijn uitgewerkt als in dit trainingsmateriaal.
In het kader van de doelstelling van het “verspanersforum” verzorgen wij een aparte bijlage met start-up tips, zodat u zult slagen om “Manual Guide” eigen te maken. Deze extra informatie en het trainingsboek zelf, helpt u dus om nieuwe producten nu in dialoog te gaan programmeren.
De Manual Guide trainingsboeken worden alleen in de Duitse/Engelse taal, uit voorraad, door ons aangeboden.
Er bestaat geen andere taal versie, maar dit is meestal geen probleem voor CNC personeel.
In de opzet leer je met de afbeeldingen toch wel om te oefenen met Manual Guide DIALOOG.
In onze Nederlandse toelichting staan verder nog de aanwijzingen om snel te kunnen starten.
Fanuc CNC besturingen werken in het Engels, Duits of Nederlands met dezelfde iconen die in de instructies aanbod komen.
Niet alle mogelijkheden van uw eigen CNC machine met MANUAL GUIDE, vindt u in het trainingsmateriaal terug. Echter de inzichten die worden verkregen, stellen u wel in staat, om meer ervaring op te doen door zelf verder aan de slag te gaan. Het is ook een uitdaging er meer uit te willen halen en dit te blijven proberen tot het lukt. Soms wordt het lastig maar uiteindelijk werkt het gemakkelijker dan in het begin met ISO programmering. De interfacing van de manual guide software met uw type draaibank, moet natuurlijk wel kwalitatief goed zijn uitgevoerd om nadien alle mogelijkheden ongeremd te kunnen toepassen.
Het starten met de MANUAL GUIDE programmering verondersteld dat u al de basis beheerst zoals in de “FANUC Instructieboeken CNC FREZEN en CNC DRAAIEN” is beschreven. Hierin vindt u duidelijke voorbeelden over de ISO-code programmering en macro toepassingen vanuit de praktijk. Hierin wordt in het hoofdstuk over “Manual Guide” ingegaan op de programmeercodetaal en de formaten waarmee Fanuc werkt.
Prijs: “FANUC Trainingsboek MANUAL GUIDE FREZEN” € 56,50 per stuk (125 pagina’s).
Prijs: “FANUC Trainingsboek MANUAL GUIDE DRAAIEN” € 65,00 per stuk (170 pagina’s).
Losse bijlage “CNC Instructie start-up tips Manual Guide” € 20,50 per titel (incl. bij het boek).
De minimale verzendkosten bedragen NL € 10,00

Contact

Van Haersoltelaan 25
8325 ET Vollenhove
mail@verspanersforum.nl
06-12 549 159

Menu